DEVLETLE RANDEVUM VAR

TC numarasını yazıyor, “Müsaitseniz küçük bir işimiz için size uğramak istiyoruz.” butonunu tıklıyorsunuz, saati ve yeri gösteren ekran karşınıza çıkıyor:12.48 Bakırköy Devlet Hastanesi veya 10.20 Zeytinburnu Karakolu pasaport büro… Vatandaş artık devlet kapılarında kuyrukta beklemiyor. Randevulaşıyor, saatinde gidip işini hallediyor. Uygulamaya dair birçok sorun var ama vatandaş her şeye rağmen devletten randevu alabiliyor olmaktan memnun. 13-03-2011 ZAMAN

Öğleden sonra üç buçuk suları. Cihan Çevik, Bakırköy Devlet Hastanesi’nin merdivenlerinden atkısını boynuna dolayarak iniyor. 14.20’de doktorla randevusu vardı. Şimdi muayenesini olmuş, reçetesini almış evine gidiyor. “Eskiden olsa muayene olmak için gece 3’te battaniyelerimizle gelirdik, kapıda beklerdik. Şimdi gece 12’de bilgisayar başına geçiyorum. Randevuyu alıp saatinde geliyorum.” diyen Çevik, devletle randevulaşmaktan çok memnun. O kadar ki “Mükemmel bir şey, yapandan Allah razı olsun.” diyor. Annesini muayeneye getiren Dilek Kızılırmak, hastane koridorlarının eskisi kadar kalabalık olmadığını söylüyor. Önceden muayene olmak için sabah 5’te gelir, kuyrukta beklerlermiş. Şimdi ise randevu almak için komşunun evinde bilgisayar başında bekliyormuş: “Diş ve bağırsak için randevu almak zor, hatta imkânsız ama gastroenterolojiden kolay alıyorum. Bizim komşunun kızı randevu almak konusunda çok iyi.”

Randevu alma ustası komşu kızı

Herkesin evinde internet olmadığı için randevu almak isteyenler interneti olan komşusundan veya arkadaşından yardım alıyor. Bu konuda ihtisas yapmış komşu çocukları ve arkadaşlar var. Randevu sistemlerinin yenilendiği 00.00’da, bilgisayar kurdu bu gençler eş dost için hastane randevusu alma yarışına giriyor. Fulya Orpak, annesi için genel cerrahiden 3 gün uğraşmasına rağmen randevu alamayınca göğüs hastalıklarından randevu almış. Annesinin tahlil sonuçlarını gösterecekleri için “göğüs hastalıkları uzmanı da olur” diye düşünmüşler. Orpak, göz, diş ve genel cerrahiden randevu almanın neredeyse imkânsız olduğundan yakınıyor. Anne Şükriye Hanım, kızının söylediklerini dinlerken araya giriyor: “Ne olursa olsun randevu sistemi eskiye göre çok daha iyi.”

Kapıda beklemekten iyidir

Aysel Çıynatlı, bağırsak rahatsızlığı için aylarca uğraşmış fakat randevu alamamış. En son hastanenin hasta hakları birimini aramış. Onlar sayesinde randevu almış. Çıynatlı, sorunların sistemin yavaş işlemesinden dolayı olduğunu ve zamanla düzeleceğini düşünüyor. İstanbul’da Bakırköy, Samatya, Cerrahpaşa, Çapa, Kartal, Haseki gibi büyük hastanelerde talep yoğun olduğu için randevu almak bir hayli zor. Ama vatandaş hastane kapılarında saatlerce beklemektense randevu almak için evde telefon başında beklemeyi yeğliyor. Gerçi Bakırköy Devlet Hastanesi Kadın Doğum bölümünden randevu almayı başaranları bir sürpriz bekliyor; kapı önündeki numaratörden randevu sırasının sırasını almasını istiyorlar.

Hastalar kendini iyi hissediyor

Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Orhan Demir, sistemin her hastanede tam olarak uygulanamadığını söylüyor. Bunun hastane yönetimlerinin hassasiyetiyle, çözüm üretme pratikleriyle ilgili olduğunu düşünüyor. Hastanelerin artık iyi doktorlar ve hemşirelerin yanında çok iyi bilgi işlem servislerinin de olması gerekiyor. Hastaneler şimdilik randevu sistemi hizmetini dışarıdan alıyor. Dolayısıyla bir hastanenin sistemi çok iyi işlerken diğeri işlemeyebiliyor. Sorunların aşılması için Amerika ve Avrupa’da olduğu gibi tek numaralı merkezî sisteme geçilmesi gerekiyor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yakın zamanda merkezî randevu sistemine geçileceğini söylüyor. Demir, randevu sisteminin hastaların psikolojilerini olumlu etkilediğini düşünüyor. Muayene saatini bilmenin, doktorla görüşeceğinden emin olmanın hastalara büyük moral ve motivasyon verdiğini vurguluyor. Doktor için de büyük kolaylık. Onlar da sistemden o gün hangi hastaların geleceğini görebiliyor. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Dr. Zafer Çukurova, “Hekim o gün kaç hasta bakacağını biliyor. Ona göre iş akış planını yapabiliyor.” diyor.

Karakolda randevum var

Artık karakol önlerinde de ehliyet ve pasaport kuyrukları yok. İnternetten veya telefonla randevu alan vatandaş, saatinde gidip işini birkaç dakikada çözebiliyor. Bunun için ilçe emniyet müdürlüklerinin web sayfasındaki randevu butonuna tıklamak, TC kimlik numarasını yazmak yeterli. Sürücü Kursları Birliği Başkanı Vedat Şahin, randevu sisteminin vatandaşlar için büyük kolaylık olduğunu söylüyor. Ehliyet sınavları için de randevu sistemine geçilmesini heyecanla beklediklerini belirtiyor.

***

Devletin birçok kurumuyla randevulaşabilirsiniz

Araç muayene, hastane, tapu, ehliyet ve pasaport işleri için telefonla veya internetten randevu alınabiliyor. Yine vergi işleri ‘internet vergi dairesi’nden takip edilebiliyor. Tüm kurumların internet siteleri üzerinden randevu alabildiğiniz gibi, özel randevu siteleri de var. Bu siteler randevu alınabilecek kurumların irtibat bilgilerini içeriyor. Randevu alma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler veriyor. Fakat hiçbir resmî geçerlilikleri yok.

Bu yazı 2011, HABERLERİM kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.