HEDEFİM REKLAMLARI İRFANLAR DİYE DEĞİŞTİRMEK

 

Tiyatro oyuncusu İrfan Kargı, “Hedefim reklamları İrfanlar olarak değiştirmek.” diyecek kadar çok sayıda reklamda oynuyor. Normal şartlarda bir reklamda rol alan oyuncunun muadil markanın reklamında görülmemesi gerekir. 07-03-2009 ZAMAN

Ama sektördeki bu kaide Kargı için geçerli değil. Mesela Avea, Turkcell, Vodafone ve Petrol Ofisi, Shell gibi birçok markanın reklamlarında karşımıza hep o çıktı. Şimdilerde yayınlanmakta olan 5 ayrı reklamda da Kargı’yı görebilirsiniz. Karşınıza ya gazeteci, ya marangoz ya da berber olarak çıkan Kargı, tanınmış simaların yer aldığı bir tiyatroda oynuyor. Bugüne kadar sayısız reklamda rol alan Kargı, televizyon programları da yaptı. Samanyolu’nun en çok izlenen programlarından Lezzet Avcıları bunlardan biri. Yemekteyiz yarışmasının dedikodusuz ve kavgasız versiyonu olduğunu söylediği Lezzet Avcıları’ndan sonra Karamel şaka programını yapan Kargı, bu kadar çok reklamda aynı anda yer almasının sebebini “Memnuniyet herhalde.” diye cevaplıyor. “Her seferinde beni bir daha çağırmazlar diyorum. Yine arıyorlar. Galiba yüzümün yuvarlak hatlara sahip olması, güler yüzlü modern genç bir aile babasına benzemenin ve tiyatrocu olmam bu kadar çok reklamda yer almamda etkili.” diyor.

Kargı, sadece Türkiye’de yayınlanan reklamlarda rol almıyor. En son Suudi Arabistan için çekilen bir toz şeker reklamında oynamış. Fiat’ın Hindistan için çektiği reklamında da rol almış. Bu kadar çok firmadan teklif gelmesi Kargı’yı da şaşırtıyor.

Kargı’nın annesi Güneş Olcay, eski bir oyuncu. Yıllarca çocuk tiyatrosunda oynayan Olcay, Türk filmlerinde de rol almış. Kargı’nın anlattığına göre Olcay, oğlunu birkaç saniye de olsun ekranda görünce heyecanlanıyor.

Dikkatinizi çekmiştir mutlaka, reklamlarda herkes ve her yer çok temizdir. Bisküvi paketleri gerçek hayatta asla olmayacağı kadar mükemmel şekilde açılır. Oyuncular çok keyif alarak yer ve içer. Hep mutludurlar. Kargının anlattığına göre oyuncular da, filmi ekibi de bu intibayı vermek için çok zahmet çekiyor. Paketler de o şekilde düz ve muntazam dursunlar diye sopalarla destekleniyorlarmış. Zahmetin yanında komik hatıraları da var oyuncunun. Mesela gıda reklamları… Kargı, “Kilolarımı gıda reklamlarına borçluyum.” diyor. Pınar markasının köfte reklamı için bir buçuk kilo Akçaabat köftesi yemek zorunda kaldığını anlatıyor. O zamandan beri de köfte yemiyormuş. Yine bir Algida reklamında iki paket dondurma yemek zorunda kalmış.

Bu yazı 2009, HABERLERİM, popüler kültür, röportajlar kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.